5

Zöld Óvoda

Hegyvidéki Önkormányzat

Hírek

Kedves Szülők!

Örömmel értesítem Önöket, hogy az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet értelmében 2020. június 2-től a Hegyvidéki Önkormányzat intézményei is megnyílnak. A járványveszély azonban nem múlt el, és szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy a ránk bízott gyermekek és az intézményünk dolgozói a lehető legnagyobb biztonságban legyenek, ezért kérem, hogy a mellékelt házirend-kiegészítést figyelmesen olvassák el és az abban foglaltakat tartsák be. Kérem továbbá azt is, hogy a csatolt szülői nyilatkozatot kitöltve juttassák vissza az intézményvezetőnek (e-mailen vagy személyesen), mert ez szükséges ahhoz, hogy a gyermekük látogathassa az intézményt. Az óvoda igénybevétele mellett döntő szülőktől kérem, hogy a mai napon rendeljék meg az étkezést a Menza rendszerben.


Megértését, szíves együttműködését előre is köszönöm, jó egészséget kívánok!

Kedves Szülők!


A Mackós Óvoda 2021/2022 nevelési évének nevelés nélküli munkanapjai, nyári zárás időpontja és az iskolai szünetek alatti működés rendje az alábbi linkeken érhető el:


http://mackosovoda.hu/download.php?docID=79985

http://mackosovoda.hu/download.php?docID=79986

Kedves Szülők!


Kérjük, hogy támogassák a Jövőnk Alapjaiért Alapítványt adójuk 1%-ával!"Jövőnk Alapjaiért" Nevelési Oktatási Kulturális és Személyiségfejl. Alapítvány

Adószám: 18043956143


Jövőnk Alapjaiért Alapítvány tevékenysége: A Mackós Óvoda nevelő-oktató, kulturális és személyiségfejelesztő tevékenységének támogatása. Esélyegyenlőség biztosítása, felzárkóztatás, tehetséggondozás. Az egészséges életmódra nevelés elősegítése.


Köszönjük szépen!

Kedves Szülők!


A tavasz közeledtével sok kisgyermeket nevelő család élete egy új fejezethez ér, gyermekük óvodáskorúvá válik.


Minden kedves óvodát kereső Szülőnek ajánljuk figyelmébe az alábbi honlapot és kisfilmet:

https://www.hegyvidek.hu/elet-a-hegyvideken/oktatas-neveles/ovodakostolgato-21


A Mackós Óvoda mindennapjairól készült kisfilm az alábbi linken tekinthető meg:

Kedves Szülők!


Kérem a járványveszély fennállása miatt és az óvoda folyamatos működtetése érdekében tartsák be a Házirend kiegészítésben foglaltakat -http://mackosovoda.hu/a-mackos-ovoda-hazirendjenek-kiegeszitese-a-koronavirus-jarvanyveszely-fennallasa-alatt-alkalmazando-szabalyokrol - és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott intézkedési tervben a szülőkre vonatkozó előírásokat .


Szabályozások a járvány kapcsán:

A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja.

Kérjük, amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról és értesítsék az óvodát e-mailben, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe.

Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.


Forrás: INTÉZKEDÉSI TERV A 2020/2021. TANÉVBEN A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL 3. verzió (változásokkal egységes szerkezetben) 2020. október 1.


Üdvözlettel:

Budaházi Márta

óvodavezető